Tapasbrød

Saftig brød, perfekt til tapasbordet!
Formen brødet er laget i er ca. 25x35 cm. 
Har du ikke durumhvete kan dette byttes ut med vanlig hvetemel.
Denne deigen har fått kaldheve natten over. 
Ønsker du en kjappere variant bruker du fingervarmt vann, og lar deigen heve i ca. 30 minutter i bollen etter elting, og deretter minst 25-30 minutter i formen før den går i ovnen.



10 dl hvetemel
2 dl durumhvete
6 dl kaldt vann
1 pk tørrgjær
3 ss olivenolje
1 ss lys sirup
1 ts salt
Olivenolje
Maldonsalt

Rør sammen hvetemel, durumhvete, salt og tørrgjær. Tilsett kaldt vann og kjør 5-10 minutter i kjøkkenmaskin på lav hastighet. Tilsett så olivenolje og sirup og kjør deigen litt til.
Ha over plastfolie og la deigen kaldheve i kjøleskap over natten. 

Ta ut deigen et par timer før du skal steke den, hell den umiddelbart over i en smurt langpanneskuff, og la den etterheve denne tiden. Før steking pensler du med olivenolje, og stør over maldonsalt.


Stekes på 225 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.
Avkjøles på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs