Luksuriøs rødkål

Rødkål kokt i rødvin og solbærsirup er perfekt tilbehør til julemiddagen.
Det tar 3 timer, men er absolutt verdt ventingen!



1 rødkål
4 epler
100 g rosiner
0,75 l rødvin
0,5 l blanding av solbærsirup og vann
3 ss sukker
100 g smør eller ribbefett

Kutt rødkålen i fine strimler, og kutt eplebitene i tynne skiver.
Legg kål, eple og rosiner lagvis i en stor gryte, og hell over rødvinen.
Kokes under lokk på middels varme i 2-3 timer, spe på med saft etter hvert.
Rør om innimellom.
Kok til rødkålen er mør.
Når det er igjen 10 minutter av koketiden røres sukker og smør/ribbefett inn.
Smak til med salt og eventuelt mer sukker før servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs