Rødkål kokt i rødvin og solbærsirup er perfekt tilbehør til julemiddagen.
Det tar 3 timer, men er absolutt verdt ventingen!
1 rødkål
4 epler
100 g rosiner
0,75 l rødvin
0,5 l blanding av solbærsirup og vann
3 ss sukker
100 g smør eller ribbefett
Kutt rødkålen i fine strimler, og kutt eplebitene i tynne skiver.
Legg kål, eple og rosiner lagvis i en stor gryte, og hell over rødvinen.
Kokes under lokk på middels varme i 2-3 timer, spe på med saft etter hvert.
Rør om innimellom.
Kok til rødkålen er mør.
Når det er igjen 10 minutter av koketiden røres sukker og smør/ribbefett inn.
Smak til med salt og eventuelt mer sukker før servering.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar