Pepperpanert laks med ovnsbakte søtpoteter, rotmos og soyasmør

Oppskriften holder til to store og to små.
Ovnsbakte skiver av søtpoteter med olivenolje og havsalt er en av mine store favoritter, anbefales!
Skal små barn spise maten kan man gjerne droppe pepperpaneringen.


4 porsjonsfileter med laks
7 ss hel sort pepper
500 gram søtpoteter
120 gram pastinakk
80 gram sellerirot 
3-4 ss fløte
50 gram purre
3,5 ss usaltet smør
2 ss salt soyasaus (kikkoman)
1 ss søt soyasaus (ketchap manis)
Olivenolje
Smør til steking
Kvernet havsalt og pepper

Laks:
Sett ovnen på 220 grader.
Rist pepperkornene raskt på høy varme i tørr panne. Ta dem ut og grovknus dem i en morter.
Hell pepperet over på en tallerken, og legg laksefileten på for å få pepperpanering på den ene siden.
Brun dem så raskt i panne på siden med pepper.
Ha over i en smurt ildfast form, og bak dem midt i ovnen i 10-12 minutter.

Ovnsbakte søtpoteter:
Skrell søtpotetene, og del dem i skiver. Ha dem på et smurt bakebrett, og pensle med olivenolje. Kvern over godt med havsalt, og litt pepper.
Bak dem midt i ovnen til de er møre.

Pastinakk- og sellerirotpuré:
Skrell pastinakk og sellerirot. Del i mindre biter, og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av vannet, og lag puré med en stavmikser. Ha i fløte, og smak til med salt.

Soyasmør med purreløk:
Surr purre i gryte med 1 ss smør til den er myk. Senk varmen og tilsett resten av smøret. La det smelte. Rør så inn soyasaus, og server umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs