Ovnsbakte skiver av søtpoteter med olivenolje og havsalt er en av mine store favoritter, anbefales!
Skal små barn spise maten kan man gjerne droppe pepperpaneringen.
4 porsjonsfileter med laks
7 ss hel sort pepper
500 gram søtpoteter
120 gram pastinakk
80 gram sellerirot
3-4 ss fløte
50 gram purre
3,5 ss usaltet smør
2 ss salt soyasaus (kikkoman)
1 ss søt soyasaus (ketchap manis)
Olivenolje
Smør til steking
Kvernet havsalt og pepper
Laks:
Sett ovnen på 220 grader.
Rist pepperkornene raskt på høy varme i tørr panne. Ta dem ut og grovknus dem i en morter.
Hell pepperet over på en tallerken, og legg laksefileten på for å få pepperpanering på den ene siden.
Brun dem så raskt i panne på siden med pepper.
Ha over i en smurt ildfast form, og bak dem midt i ovnen i 10-12 minutter.
Ovnsbakte søtpoteter:
Skrell søtpotetene, og del dem i skiver. Ha dem på et smurt bakebrett, og pensle med olivenolje. Kvern over godt med havsalt, og litt pepper.
Bak dem midt i ovnen til de er møre.
Pastinakk- og sellerirotpuré:
Skrell pastinakk og sellerirot. Del i mindre biter, og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av vannet, og lag puré med en stavmikser. Ha i fløte, og smak til med salt.
Soyasmør med purreløk:
Surr purre i gryte med 1 ss smør til den er myk. Senk varmen og tilsett resten av smøret. La det smelte. Rør så inn soyasaus, og server umiddelbart.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar