Kyllingpakker:
4 kyllingbryst
4 skiver ridderost
6 soltørkede tomater i olje
Fersk rosmarin
Parmaskinke eller annen spekeskinke
Salsa Rosso:
2 tomater
12 cherrytomater (gjerne dulcita)
1/2 rødløk
3 ss hakket persille
5 soltørkede tomater i olje
3 ss olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Ovnsbakte poteter:
8 poteter
Olivenolje
Havsalt og nykvernet pepper
Start med å sette ovnen på 220 grader.
Del tomatene i terninger og cherrytomatene i fire. Finhakk rødløk, persille og hakk de soltørkede tomatene. Bland sammen i en bolle og hell over olivenolje.
Smak til med salt og pepper, og la det marinere i 20-30 minutter.
Gjør et snitt nesten gjennom kyllingfiletene på langs, slik at du får fylt dem. Ha en skive ridderost i hver, fyll på med soltørkede tomater og tilslutt noen blader med rosmarin. Lukk pakkene igjen, og surr dem med spekeskinke.
Brunes raskt ved høy varme i litt nøytral olje i pannen.
Vask og del potene i skiver på langs. Pensle dem med olivenolje og dryss over havsalt og nykvernet pepper.
Bak dem i ovnen i ca. 10-15 minutter til de er møre.
Sammen med potetene bakes kyllingpakkene i en smurt ildfast form. De trenger nogenlunde samme steketid.
La kyllingpakkene hvile litt på benken før de kuttes i skiver, og anrettes på tallerken sammen med potetskivene. Server gjerne salsa rosso i glass ved siden.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar