Kyllinggryte med pancetta, brokkoli og hvitløk

Ovnsbakt kyllingrett som passer både store og små!
Har du ikke hermetiske cherrytomater kan vanlige hermetiske tomater brukes.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.


4 kyllingfileter, delt i fire
70 g pancetta (italiensk speket bacon)
2 bokser hermetiske cherrytomater
2 dl kyllingbuljong
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chilli, finhakket
1 brokkoli, i buketter
1 stor rødløk, i skiver
1,5 ts balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper
Melange eller smør til steking
350 gram tagliatelle

Sett stekovnen på 220 grader.

Brun kyllingfiletene raskt i melange eller smør i en stekepanne. Sett til side.
Har du en stekepanne som kan inn i stekeovnen bruker du den videre, ellers bytter du til en jerngryte eller lignende. Altenativt kan retten legges over i en ildfast form etter å ha stekt den i vanlig stekepanne.

Varm litt melange eller smør på medium varme og sprøstek pancetta. Ha i hvitløk, chilli og rødløk, og surr videre til løken er myk. Tilsett brokkoli, og la det steke med kort tid før de hermetiske tomatene tilsettes.
Klem litt saft ut av cherrytomatene med en sleiv i gryten. Ha til slutt i balsamicoeddik. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha kyllingen tilbake i pannen/gryten, eventuelt hell alt over i en ildfast form, og stek i ovnen med lokk eller under aluminiumsfolie i ca. 15-20 minutter.

Kok tagliatelle i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Server umiddelbart.
Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs