Pizzaen holder til 3-4 personer.
En fin variasjon til den klassiske pizzaen. Smakfull, men allikevel mild.
6 dl hvetemel
2,5 dl lunket vann
25 g fersk gjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
3-4 poteter, ferdig kokte
3/4 beger creme fraïche
3-4 sjalottløk
1-3 kinesiske hvitløk, etter smak
Spekeskinke
Fersk rosmarin
100 gram revet ost
Start med å blande fingervarmt vann og gjær. Tilsett mel, salt og olivenolje og elt i 5-10 minutter i kjøkkenmaskin.
Sett bakebollen til side under et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.
Bak så ut pizzadeigen i en smurt langpanne.
Kutt de ferdigkokte potetene, den kinesiske hvitløken og sjalottløken i skiver.
Riv spekeskinke i passelige biter.
Dekk pizzabunnen med creme fraïche. Ha på hvitløk- og sjalottløkskivene. Dryss over et tynt lag med ost.
Fordel så potetskivene og spekeskinken over bunnen, og avslutt med hakket rosmarin og litt olivenolje på toppen.
Stekes på maks varme til bunnen har fått fin farge og osten er smeltet.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei Lillian,
SvarSlettJeg ønsker å komme i kontakt med deg angående matbloggen din! Vil du sende meg en mail på hanne@renomme.no?
Mvh
Hanne