Kylling med chorizo, hvitløk og mandelpotetpuré

Denne retten ble til som søndagsmiddag i går da vi sto uten store planer. 
En rask kikk i kjøleskapet resulterte i kylling med mye smak og godt tilbehør.
Oppskriften holder til 4 personer.



100 gram chorizopølse (ikke ferdig skivet)
15 cherrytomater
2 kinesiske hvitløk
3-4 ss Rapsolje

2 purre
3 ss smør
Salt

4 kyllingfileter
Salt og pepper

14 mandelpoteter
Kremfløte
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Start med å skrelle potetene, og kok dem møre i usaltet vann.

Kutt chorizopølsen i skiver, del cherrytomatene i to og del og skjær hvitløk i skiver.
Kyllingfiletene deles i to på langs.
Varm rapsoljeolje i en stekepanne, og start med å steke chorizoskivene på middels varme til oljen pipler ut av dem. Sett dem så til side.
Stek hvitløken i chorizooljen på middels til lav varme, når de begynner å bli møre tilsettes de delte tomatene. La det surre litt før det tas ut av pannen og legges sammen med chorizoen.
La endel av oljen bli igjen i pannen, bruk denne til å steke kyllingen i. Det gir en fin smak.

Skiv purre, og ha den i en liten gryte med smør. La det surre under lokk på middels til lav varme til løken er fin og mør. Smak til med salt.

Mos potetene gjennom en sil (eventuelt bruk en potetmoser), tilsett kremfløte til ønsket konsistens, og smak til med godt med maldonsalt og nykvernet pepper.

Server umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs