Saftig sjokoladekake med bringebær

Sjokolade og bringebær sammen er virkelig nydelig, denne kaken er intet unntak! 



Sjokoladekake med bringebær:
4 egg
250 gram sukker
250 gram smør
100 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 ss bakekakao
100 gram frosne bringebær
Bringebær og hvit sjokolade til pynt

Glasur:
100 gram mørk kokesjokolade
30 gram hvit sjokolade
1 ss espresso eller annen type sterk kaffe
70 gram smør
1,5 dl melis

Sjokoladekake med bringebær:
Smelt smør i en liten kasserolle på svak varme.
Pisk egg og sukker hvitt.
Bland inn mel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør.
Ha røren over i en smurt springform (gjerne en på 24 cm)
Dytt de frosne bringebærene ned i røren.
Stek på 180 grader midt i ovnen. Legg gjerne aluminiumsfolie over formen deler av steketiden.
Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn, hos meg bruker den ca. 25 minutter, men den kan gjerne stå lenger.
Stikk med en pinne mot slutten av steketiden for å sjekke.

Avkjøl litt og ha på glasur.

Glasur:
Smelt sjokolade og smør i en liten kasserolle på svak varme. Ta av platen og tilsett espresso. Visp så inn melis litt etter litt for å unngå klumper.
Ha over kaken, og avkjøl.

Pynt til slutt med bringebær og revet hvit sjokolade.

Vel bekomme!

10 kommentarer:

  1. Bra, Lillian!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    :-)

    SvarSlett
  2. God ide med bringebær i sjokoladekaken. Fikk det akkurat servert på Det norske teateret i pausen på Bibelen. Skal jammen forsøke det selv snart.
    Anne S

    SvarSlett
  3. bringebaer og skjokolade passer veldig bra sammen, so this is an excellent combination. I gonna try it today..... the family is getting together so perfect for dessert.
    Thanks for the recipe Lillian. I will keep an eye on your blog for sure.

    SvarSlett
  4. Prøver kaka di nå, gleder meg veldig! Men er du sikker på 20-25 min ved 180grader? Hos meg var den fremdels flytende etter 25 min..

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Janne!
      Det var tiden jeg brukte på min ovn, men det er jo alltids litt variasjoner her, så det er godt mulig at kaken kan trenger litt ekstra tid hos deg.
      Håper resultatet ble bra uansett!

      :-)

      Slett
    2. Nydelig! :) Men den sto veldig mye lenger på 180grader, brukte du varmluft?

      Slett
    3. Nei, har ikke brukt varmluft på denne.
      Har endret i oppskriften, slik at steketiden er litt mer fleksibel!

      Hyggelig å høre at kaken falt i smak! :-)

      Slett
  5. Heidi Lørenskog. Det er 2gang jeg baker denne. Men i min ovn må den stå i 40-45 min på varmluft 180gr. Kombinasjon bringebær og sjokolade er helt nyyyydelig:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs