Dette er skikkelig deilig mat, og retten tar ikke lang tid å lage om man legger scampiene i marinade dagen før. Egner seg utmerket til både hverdag og fest!
Oppskriften holder til 3 - 4 personer.
400 g spagetti
400 g scampi
1 rød chilli, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1,2 dl olivenolje
1/2 løk, hakket
Kruspersille
Nykvernet pepper
Tin scampi.
Lag marinaden ved å kjøre 1 dl olivenolje, chili, hvitløk og løk med en stavmikser.
La scampiene marinere minst 1 time. Man kan gjerne legge dem i marianden kvelden før de skal brukes.
Kok spagetti al dente etter anvisning på pakken.
Stek scampiene med marinaden i resten av oljen på høy varme til de har fått fin rød farge.
Man kan med fordel steke dem i to omganger, slik at de ikke blir kokt.
Dryss over hakket persille og nykvernet pepper.
Server scampiene i stekeoljen sammen med spagetti.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam! Dette må jeg prøve - elsker scampi :)
SvarSlett