Indrefilet av svin med pepperkrem, jordskokkpuré og ovnsbakt søtpotet

Dette er deilig helgemat! Jordskokkpuré og ovnsbakte skiver av søtpotet er to av mine absolutte favoritter, her er de samlet med smakfull pepperkrem og indrefilet av svin.




600 g hel indrefilet av svin
Grovkvernet pepper
Smør

5-6 jordskokker
Fløte
Salt og pepper

500 g søtpotet
Olivenolje
Havsalt og nykvernet pepper

1 boks kremfløte
125 g smøreost med pepper
1,5 ss worchestersaus
2 ss HP saus
3 ss soyasaus
Grovkvernet pepper
Noen dråper sukkerkulør

Litt frist timian til pynt

Sett ovnen på 225 grader.

Start med pepperkremen. Bland alle ingrediensene i en gryte, og kok opp. Skru ned varmen og la kremen småkoke/trekke på lav varme i minst 45-60 minutter.

Gni svinefileten inn med grovkvernet pepper og brun den i litt smør i pannen. Stek den i smurt ildfast form ovnen i ca. 30 minutter på 225 grader. La den hvile litt, og kutt i skiver før servering.

Skrell og del søtpotetene i skiver,  ha dem på bakepapir på et bakebrett. Pensle med olivenolje, og krydre med havsalt og nykvernet pepper. Stekes sammen med formen med svinefilet i ovnen til de er møre.

Skrell og kok jordskokkene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, mos jordskokkene og smak til med ca. 4 ss fløte, salt og nykvernet pepper. Juster fløtemengden etter ønsket konsistens.

Server indrefilet av svin med pepperkrem, jordskokkpuré ogovnsbakt søtpotet.

Vel bekomme!


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs