Verdens beste grove rundstykker

Disse rundstykkene er luftige og fantastisk gode!
Deigen er en fryd å jobbe med, og resultatet deretter - Så.. Løp og bak!
Oppskriften gir 12 store deilige rundstykker.


























1 pakke tørrgjær
6,5 dl melk
125 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg
700 g hvetemel
100 gram lettkokte havregryn
200 gram sammalt hvete
1 egg til pensling
Solsikkefrø

Smelt smøret i en liten gryte. Ha melken i det smeltede smøret og varm opp forsiktig til fingervarmt.
Bland det tørre i en bakebolle, hell i smør og melk. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Underveis i eltingen tilsettes 1 egg. Justér om nødvendig med mer mel.
La deigen heve under plast og kjøkkenklede til dobbel størrelse.
Bak ut og form til 12 rundstykker. Sett alle på samme bakebrett.
Sett ovnen på 225 grader.
La dem etterheve i minst 15 minutter.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Avkjøl på rist.

Nyt så disse fantastisk gode rundstykkene! :-)
Vel bekomme!

22 kommentarer:

  1. Har tenkt å bake disse idag, men har ikke hvete helkorn... Hva annet kan jeg bruke? Kruskakli? Grovt rugmel? Er ikke så glad korn i rundstykker og brød :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bytt gjerne ut med grovmalt mel! Lykke til med bakingen! :-)

      Slett
  2. Jeg bytta ut hvetemel med samalt hvete fin. Blir kjempegode! Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  3. SUPERGODE!!! Vi nyter disse på det blide Sørlandet..

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint å høre!! Takk for tilbakemelding! :-)

      Slett
  4. Nett satt deig :) Gleder meg til smake etterpå 😉

    SvarSlett
  5. Nett satt deig :) Gleder meg til å smake etterpå 😉

    SvarSlett
  6. Disse ble en stor hit! Hadde ikke lettkokte havregryn, så jeg brukte vanlige, store havregryn men tok litt mindre enn 100 g. Ble helt supert :)

    SvarSlett
  7. Super oppskrift! Store, luftige rundstykke.

    SvarSlett
  8. Tok akkurat en bit av dine nystekte rundstykker med smør og brunost. NAM! Superluftige! Byttet dog ut lyst hvetemel med Grovt for å få de bittelitt sunnere. Fantastisk! Takk for fin oppskrift! -Camilla

    SvarSlett
  9. Så bra rundstykker. Nydelig konsistens. Fint bakverk. Lykke til med bakingen!

    SvarSlett
  10. Brukte 700gram sammalt hvete fin, 200gram sammalt hvete grov og 100gram lettkokte havregryn. Supergode, sunne og grove rundstykker! Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  11. Disse var luftige og veldig gode. Tusen takk for oppskrift :-)

    SvarSlett
  12. Elsker dine fine, luftige rundstykker, og baker disse fast. Disse grove har jeg ikke prøvd ennå. bruker du fint eller grovt sammalt hvete? Ser ei nevner på hvete helkorn, men kan ikke se at det skal være i oppskriften?

    SvarSlett
  13. Fantastisk god deig å jobbe med! Beste jeg har laga noen gang😃👍🏼

    SvarSlett
  14. Nammis!! Har aldri bakt så gode rundstykker. De ble utrolige myke og luftige. Takk for oppskrift :)

    SvarSlett
  15. Har rundstykker til heving nå, spent på resultatet! Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men har ikke kjøkkenmaskin (student life), så jeg knadde for hånd :)

    SvarSlett
  16. Fantastisk gode rundstykker!! Elsker gjærbakst oppskriftene dine 👌

    SvarSlett
  17. Vil det gå bra å bruke denne oppskriften til å lage brød også, eller bør det gjøres noen forandringer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kåre!
      Denne oppskriften har jeg ikke testet som brød, men jeg vil tro du får et godt resultat. Send gjerne beskjed om hvordan det gikk!
      Lillian

      Slett
  18. Da jeg er melkeallergiker bruker jeg soja olje og soyamelk i stedenfor, funker utmerket med ekte geitost på!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs