Det er så godt med smakfulle gryter nå om vinteren, slike som man kan varme seg på. Denne gryten er nettopp en sånn, og den er absolutt verdt å lage!
Oppskriften holder til 4 personer.
750 gram flatbiff eller mørbrad av storfe
1 stor løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk, finhakket
500 gram sorte bønner på boks
4 ss tomatpuré
2 røde chili, skivet
0,5 ts cayennepepper
1 ts malt koriander
1 ss spisskummen
3 ss paprikapulver
1 ts oregano
0,5 ts kanel
1,5 ss sukker
1 ss salt
1 ts grovkvernet sort pepper
2,5 dl oksekraft eller oksefond
1 ss balsamocoeddik
Del kjøttet i terninger. Brun det i en gryte. Ha i finhakket løk, hvitløk, chili og terninger av gulrot, og la det steke sammen i 5 minutter.
Tilsett krydderet og tomatpuréen, og fres videre i 2 minutter. Ha i kraft og hakkede tomater, og la gryten koke i minst 30 minutter, gjerne endel lengre. Ha i bønnene og kok opp. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.
Serveres med ris og eventuelt skivet rødløk, rømme og guacamole.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar