‎Suppe av konfiterte småtomater - Madbloggerudfordringen‬ 2

Det ble annonsert en matblogger utfordring for de danske mabloggerne, hvor de også ønsket norske matbloggere med. Utfordringen var å lage en av sine egne oppskrifter kombinert med en rett fra en blogg man får tildelt. Spennende! Jeg meldte meg på. Jeg fikk den danske bloggen Svigerinde - og valgte å kombinere mine konfiterte tomater med hennes Tomatsuppe, med noen små endringer.
Resultatet? En knallgod forrett eller smårett med masse deilig smak! Oppskriften holder til 4 smårett porsjoner.
25 konfiterte småtomater (fremgangsmåte under)
1 løk
2 fedd hvitløk
1,5 ts sukker
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1 dl hvitvin
Salt og nykvernet pepper
Litt revet ost
Rapsolje til steking

Småtomatene skal tørkes i ovnen, dette tar 2 timer, og fremgangsmåten finner du her. Har man dårlig tid kan man lage ovnsbakte tomater ved 150 grader i ca. 30 minutter (pass på at de ikke svir seg), med samme fremgangsmåte, men de blir klart best om man lar de stå lenger på lavere varme.
De konfiterte tomatene kan oppbevares i olje på  glass i kjøleskap i opp til en uke, så denne delen av suppen kan gjøres klar i god tid. I tillegg er tomatene nydelige i mange andre retter som pizza og salat.

Start med å hakke løk og hvitløk. Surr i olje i en tykkbunnet gryte til løken er myk.
Tilsett vin og la det koke inn til halvparten. Ha i tomater, vann og buljongterninger. La det småkoke på medium varme i 5 minutter. Ha over i en bolle og kjør til en fin konsistens med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Ha suppen tilbake i gryten og varm opp. Server umiddelbart med et dryss av revet ost.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs