Deilige lakseburgere som faller i smak hos både store og små. Server gjerne sammen med hjemmebakte hamburgerbrød, sweet chili saus og ovnsbakte potetbåter.
600 gram laksefilet uten skinn og bein, hakket i små terninger
1 paprika, finhakket
1,5 dl brødsmuler
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stort egg
1 ss soyasaus
1 ts sitronsaft
0,5 ts salt
Olje til steking
200 gram småtomater
1/2 rødløk
3 ss hakket frisk oregano (bytt eventuelt ut med andre urter om du ikke får tak i oregano)
1,5 ts limesaft
Salt og nykvernet pepper
Sweet chili saus
Bland laks, brødsmuler, hvitløk og paprika i en bolle. Bland egg, soyasaus, sitronsaft og salt i en annen bolle. Ha i lakseblandingen og rør den forsiktig inn.
Lag åtte burgere og stek dem i en stekepanne på middels varme, ca. 3-4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form i ovnen ved 150 grader etterhvert som de er ferdig stekt.
Kutt tomater i små biter. Finhakk rødløk og oregano. Bland sammen med limejuice, og smak til med salt og pepper.
Server i nybakte hamburgerbrød med frisk salsa, sweet chilisaus og gjerne sammen med ovnsbakte potetbåter.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar