PITABRØD

Disse pitabrødene er yppelige til å fryse ned, tiner raskt og blir en fantastisk deilig middag om du putter godt fyll inni dem, eller kanskje tryller dem om til smakfulle pitapizzaer på travle dager?
Prøv du også! Oppskriften gir 14-16 pitabrød.



800 gram siktet hvetemel
6 dl fingervarm melk
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt

Varm melken i en gryte og avkjøl til den er fingervarm.
Bland mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett melken og elt på lav hastighet. Tilsett olje. Elt videre i 5-10 minutter til en smidig og fin deig.
La heve under plast i ca. 30 minutter, del i 14-16 emner, og rull til boller.
La bollene heve i 5 minutter under plast på bakebordet. Kjelvle dem flate, og legg dem på to bakebrett med bakepapir.
Stek på 250 grader midt i ovnen.
Etter noen minutter i ovnen vil pitabrødene blåse seg opp, og det danner seg en stor luftlomme inni.
Perfekt til å fylles med det beste tilbehøret du vet!
De skal stekes i 5-10 minutter, avhengig av ovn - det er plass til 3-4 stykker på et bakebrett.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs