Pasta penne med rosmarin, aubergine og tørkede tomater

En av mine favoritt pastaretter for store og små. Masse smak!
Server gjerne retten sammen med nybakt tomatbrød
Oppskriften holder til 3-4 personer.



2 auberginer, i 2 cm tykke skiver
Maldonsalt
20 ss olivenolje
4-6 ts tørket rosmarin
3-4 ts salt

500 gram cherrytomater
1-2 ts salt

2 bokser hele hermetiske tomater
1 ss tørket rosmarin
1 ss sukker
Salt og pepper

350-400 g pasta penne

Sett stekovnen på 200 grader.
Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag, strø litt maldonsalt på hver skive. La de ligge slik i 15-20 minutter. Tørk så av saltet.
Bland olivenolje, rosmarin og salt i en liten bolle. Pensle auberineskivene på begge sider med blandingen, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bakes i ovnen i 25-30 minutter.
La dem avkjøle noe før du kutter dem i terninger.

Del tomatene i to og legg dem med snittsiden opp i en smurt ildfast form. Krydre med salt, og bak dem i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finn frem en gryte til sausen, hell av tomatjuicen fra boksen og klem mye av væsken ut av tomatene (klyp av og kast stilken). Ha så tomatene i gryten sammen med sukker, rosmarin, salt og pepper. Varm opp og småkok i 5 minutter. Ha i aubergineterningene.

Server pasta penne med aubergine og tomatsaus, toppet med ovnsbakte cherrytomater.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs