Tomatbrød

Oppskriften holder til ett brød og er et perfekt tilbehør til pastaretter!
Inspirasjonen til brødet fikk jeg fra ChocoLanas Matblogg.
Har du ikke durumhvete kan deigen lages med kun hvetemel.


25 gram gjær
2,5 dl fingervarmt vann
1 ts salt
2,5 dl durumhvete
3,5 dl hvetemel
2 dl soltørkede tomater i olje, hakket
Olivenolje til pensling

Maldonsalt
Timian

Smuldre gjæren i bakebollen, ha i vann og rør godt om.
Tilsett hvetemel, salt og durumhvete litt etter litt, mens deigen elter på lav hastighet i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
La deigen heve i 45 minutter.

Ha deigen over på et melet underlag, klem den flat og jobb inn de soltørkede tomatene. Rull til en pølse.
Legg så deigen i en smurt bakeform, gjerne en ringform.

Dekk til formen, og etterhev brødet i 45 minutter.
Pensle med olivenolje, og strø salt og timian på toppen.

Stekes på 225 grader på nederste rille i ca 25 minutter. 
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs