Inspirasjonen til brødet fikk jeg fra ChocoLanas Matblogg.
Har du ikke durumhvete kan deigen lages med kun hvetemel.
25 gram gjær
2,5 dl fingervarmt vann
1 ts salt
2,5 dl durumhvete
3,5 dl hvetemel
2 dl soltørkede tomater i olje, hakket
Olivenolje til pensling
Maldonsalt
Timian
Smuldre gjæren i bakebollen, ha i vann og rør godt om.
Tilsett hvetemel, salt og durumhvete litt etter litt, mens deigen elter på lav hastighet i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
La deigen heve i 45 minutter.Legg så deigen i en smurt bakeform, gjerne en ringform.
Dekk til formen, og etterhev brødet i 45 minutter.
Pensle med olivenolje, og strø salt og timian på toppen.
Stekes på 225 grader på nederste rille i ca 25 minutter.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar