Grove pizzabunner - Til å ha i fryseren

Dette er supre grove pizzabunner i porsjonsstørrelse som fryses ned og tas opp på dager man har dårlig tid!
Vips så har man knallgod pizza på 1-2-3!
Oppskriften holder til 8 bunner.




6 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
5 g tørrgjær (ca. 1/3 pk)
1 ss sukker
800 gram hvetemel, siktet

160 gram sammalt hvete, finmalt
40 gram sammalt rug, grovmalt
1 ss salt


Bland vann, olje og sukker i en liten bolle. Rør det godt sammen.
Ha mel, salt og gjær i en bakebolle. Kjør sakte i kjøkkenmaskin mens væsken tilsettes litt etter litt.
Elt i 15 minutter.

Ha deigen på melet bakebord og la den hvile i 15 minutter.

Del så deigen i 8 emner som rulles til boller og legges på stekebrett med oljet bakepapir. Dekk til med plastfolie.
Heves i minst 3 timer, gjerne lenger.

Stekes i 3 minutter på 250 grader varmluft, og avkjøles på rist.
Avkjøl, og pakk hver bunn inn i plasfolie. Frys ned.

Når du skal bruke dem er det bare å hente dem i fryseren, ta på valgfritt fyll og steke dem i 5-6 minutter på 225 grader. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs