Oppskriften holder til 8 personer.
4 eggeplommer
150 g sukker
2 dl helmelk
300 g mørk kokesjokolade
200 g frosne bringebær, tinte
1 ss smør
Physalis eller bringebær til dekorasjon
Pisk sukkeret og eggeplommene sammen.
Smelt 200 gram sjokolade i vannbad, og ha de tinte bringebærene over i en bolle.
Kok opp melken, ta gryten av platen, og visp eggeblandingen i melken litt etter litt.
Hell blandingen over i en ren gryte og varm opp uten at det koker.
Når blandingen tykner helles halvparten i bollen med bringebær, og den andre halvparten i bollen med smeltet sjokolade. Rør godt sammen.
Bruk en brødform, og kle den med plastfolie. Ha i bringebærblandingen, og sett den i fryseren.
Når den er frossen helles sjokoladeblandingen over, og formen fryses på nytt.
Ta ut av fryseren noen minutter før servering.
Kutt parfaiten i skiver, smelt 100 g kokesjokolade sammen med 1 ss smør, og pynt tallekenen med dette.
Ha gjerne også physalis eller noen friske bringebær til å dekorere med.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar