Denne smakfulle retten holder til 4 personer.
Brokkolipuré har blitt godt mottatt av både store og små her, og er en ypperlig måte å få i husets minste mer grønnsaker.
Pannestekt kyllingfilet:
600 gram kyllingfilet
Salt og nykvernet pepper
Litt smør til steking
Ovnsbakte småtomater:
20 cherrytomater
Havsalt
Litt olivenolje
Brokkolipuré:
1 brokkoli
2-3 ts smør
Fløte
Salt og nykvernet pepper
Timianolje:
4-5 kvaster timian, hakket
1/4-1/2 dl olivenolje
Litt salt
Ha cherrytomatene med litt kvernet havsalt over, i en smurt ildfast form som stekes på 190 grader i ca. 20 - 30 minutter. Pass på at de ikke svir seg.
Del brokkolien i buketter og kok den mør i godt saltet vann.
Hell
av vannet, ha brokkolien over i en bolle sammen med smør, og mos den
med en stavmikser. Rør inn litt fløte til du får ønsket konsistens.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og brun raskt i smør på høy varme.
La dem så steke på svak varme i 10-12 minutter under lokk.
Ha olivenoljen i en liten gryte, og varm dem opp til middels varme, tilsett timian og litt salt.
Server umiddelbart.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar