En asiatisk favoritt hos oss! Inspirasjonen kommer fra en av mine favorittkokebøker, "Asiatisk" av Anna Røer.
Oppskriften holder til 4 voksne.
800 g
kyllingfilet, strimlet
2 ss rapsolje til steking
Marinade:
2 ts
malt sort pepper
10 cm
sitrongress, hakket
3 små rød chili, finhakket
5 stk
vårløk i biter
2 ts
karripulver
2 ts
salt
2 kinesiske hvitløk, finhakket
4 ss
brunt sukker (demerara)
3 ss
fiskesaus
1,2 dl
vann
4 ss peanøtter, hakket
4 ss
frisk hakket koriander
Basmati- eller jasminris.
Start med å brune kyllingen raskt i panne så den får farge. Stek gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt.
Legg over i en bolle.
Ha alt til marinaden i en blender eller foodprosessor og kjør til en fin saus.
Bland sausen med kyllingen og la det marinere i minst en time.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm så kyllingen med saus opp i en gryte, og la det småkoke noen få minutter. Tilsett om ønskelig noen spiseskjeer vann.
Server umiddelbart med kokt ris og et dryss med koriander og hakkede peanøtter.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar