Gnocci er en favoritt, har du ikke tid til å lage dem fra bunnen av finnes det også gode potetgnocci (må ikke forveksles med pastaversjonen) sammen med pasta i velassorterte dagligvareforretninger.
Denne oppskriften holder til fire personer.
Gnocci:
1 kg melne poteter
250 g hvetemel
2 eggeplommer
Olivenolje
Litt salt
Arrabiata saus:
5 kinesiske hvitløk, finhakket
2 - 3 små chilli (etter ønsket styrke), finhakket
2 bokser hel hermetisk tomat
Olivenolje
2 kyllingfileter
1/2 potte basilikum
Litt smør
Salt og pepper
Skrell og kok potetene.
Mos dem og bland med eggeplommer, mel, ca. 1 ss olivenolje og litt salt.
Når deigen har fin konsistens, deles den opp og
rulles til avlange pølser med fingertykkelse.
Kutt pølsene i 2-3 cm stykker.Trykk gjerne litt på dem med en gaffel!
Kok opp vann med salt i stor gryte, og la gnocciene koke i 3-4 minutter til de flyter opp på overflaten. Kok dem gjerne i flere omganger. Bland dem så forsiktig inn i pastasausen.
Del kyllingfiletene i tre på langs, og stek dem i panne med smør. Krydre med salt og pepper.
Surr hvitløk og chilli i litt olivenolje i 1-2 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 10-15 minutter.
Rør inn litt olivenolje før gnoccien tilsettes.
Server gnocci al'arrabiata med pannestekt kyllingfilet og basilikumsdryss.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar