Asiatiskinspirert kylling med five spice

Rask og svært smakfull rett med inspirasjon fra Vietnam!
Five spice pulver fås i velassorterte dagligvareforretninger og asiatiske matbutikker.
Oppskriften holder til 3-4 personer.


500 g kyllingfilet, i terninger
2 kinesiske hvitløk, grovhakket
4 vårløk, finhakket, grovhakket
1 chilli, grovhakket
4 ss sukker
2 dl vann
3 ss fiskesaus
4 ss thai light soyasaus
1 ts five spice-pulver
Litt nykvernet pepper
Rapsolje til steking 
Jasminris

Brun kyllingterningene raskt i litt olje i stekepanne, stek dem gjerne i flere omganger så de bli stekt, ikke kokt.
Ha hvitløk, vårløk, chilli, sukker og vann i en blender. Når det er blitt en fin saus røres fiskesaus, soyasaus, five spice krydder og pepper inn.
Hell blandingen over i en gryte og tilsett kjøttet.  Kokes under lokk i 5-10 minutter.
Serveres med kokt jasminris.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs