Rask og svært smakfull rett med inspirasjon fra Vietnam!
Five spice pulver fås i velassorterte dagligvareforretninger og asiatiske matbutikker.
Oppskriften holder til 3-4 personer.
500 g kyllingfilet, i terninger
2 kinesiske hvitløk, grovhakket
4 vårløk, finhakket, grovhakket
1 chilli, grovhakket
4 ss
sukker
2 dl
vann
3 ss
fiskesaus
4 ss
thai light soyasaus
1 ts
five spice-pulver
Litt nykvernet pepper
Rapsolje til steking
Jasminris
Brun kyllingterningene raskt i litt olje i stekepanne, stek dem gjerne i flere omganger så de bli stekt, ikke kokt.
Ha hvitløk, vårløk, chilli, sukker og vann i en blender. Når det er blitt en fin saus røres fiskesaus, soyasaus, five spice krydder og pepper inn.
Hell blandingen over i en gryte og tilsett kjøttet. Kokes under lokk i 5-10 minutter.
Serveres med kokt jasminris.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar