Ovnsbakt laks med sitronrisotto og gremolata

Laks og sitron i kombinasjon fungerer flott, her med sitronrisotto og smakfull gremolata!
Denne oppskriften holder til to store og to små!



Ovnsbakt laks:
4 laksefileter á 125 g
Litt sitronsaft
Salt og nykvernet pepper

Gremolata:
4 ss bladpersille
1 kinesisk hvitløk, finhakket
Skallet av 2 sitroner, revet
1-2 ss sitronsaft
1 ts olivenolje

Sitronrisotto: 
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl arborioris (risottoris)
7 dl kyllingbuljong eller fond
50 g parmersan, revet
1-2 ss smør
3-4 ss sitronsaft
Revet skall av 1 sitron

Risotto: 
Surr løk og hvitløk i litt olje i gryte til løken er myk og blank. Tilsett så risottorisen og la den surre litt med løken i gryten før buljongen tilsettes. La det koke på middels til svak varme til risen har fått fin kremete risottokonsistens. Rør inn 1-2 ss smør, sitronskall, sitronsaft og litt parmersan før servering.

Ovnsbakt laks:
Legg laksen i en smurt ildfast form, ha over litt sitronsaft og krydre med salt og nykvernet pepper.
Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Gremolata:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

Server ovnsbakt laks på en seng av sitronrisotto med gremolata på toppen.

Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs