Denne oppskriften holder til to store og to små!
Ovnsbakt laks:
4 laksefileter á 125 g
Litt sitronsaft
Salt og nykvernet pepper
Gremolata:
4 ss bladpersille
1 kinesisk hvitløk, finhakket
Skallet av 2 sitroner, revet
1-2 ss sitronsaft
1 ts olivenolje
Sitronrisotto:
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl arborioris (risottoris)
7 dl kyllingbuljong eller fond
50 g parmersan, revet
1-2 ss smør
3-4 ss sitronsaft
Revet skall av 1 sitron
Risotto:
Sitronrisotto:
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl arborioris (risottoris)
7 dl kyllingbuljong eller fond
50 g parmersan, revet
1-2 ss smør
3-4 ss sitronsaft
Revet skall av 1 sitron
Risotto:
Surr løk og hvitløk i litt olje i gryte til løken er myk og blank. Tilsett så risottorisen og la den surre litt med løken i gryten før buljongen tilsettes. La det koke på middels til svak varme til risen har fått fin kremete risottokonsistens. Rør inn 1-2 ss smør, sitronskall, sitronsaft og litt parmersan før servering.
Ovnsbakt laks:
Legg laksen i en smurt ildfast form, ha over litt sitronsaft og krydre med salt og nykvernet pepper.
Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Gremolata:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Server ovnsbakt laks på en seng av sitronrisotto med gremolata på toppen.
Vel bekomme!
Ovnsbakt laks:
Legg laksen i en smurt ildfast form, ha over litt sitronsaft og krydre med salt og nykvernet pepper.
Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Gremolata:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Server ovnsbakt laks på en seng av sitronrisotto med gremolata på toppen.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar