Dette er deilige halvlange frokostbaguetter som både smaker fantastisk og er veldig enkle å få vellykkede!
Oppskriften gir 8 baguetter.
1 pakke tørrgjær
6,5 dl vann, fingervarmt
7 ss Viking tørrmelkspulver
100 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
1 kg hvetemel
1 egg til pensling
Sesamfrø
Smelt smør og la det avkjøles på benken.
Bland
mel, tørrgjær, sukker, melkepulver og salt sammen i en bolle og tilsett det fingervarme vannet. Elt deigen med kjøkkenmaskin. Undeveis i eltingen tilsettes smøret.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen sammen, ta den ut på et melet bakebord og rull i to pølser. Hver pølse deles i 4 emner og rulles til avlange baguetter.
Sett de på et bakebrett og etterhev i 15 minutter.
Pensle med egg og ha på sesamfrø.
Stekes ved 225 grader på nest nederste rille i ca. 15 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar