Verdens beste lasagne? Denne bør du prøve!
Oppskriften holder til en stor form på ca. 20 x 30 cm, og metter 6-8 personer.
Servér gjerne med en frisk salat og deilige nybakte rundstykker.
Ricottaost kjøpes på velassorterte dagligvareforretninger.
Får
man ikke tak i ricotta kan man prøve å bytte det ut med like deler
cottage cheese og creme fraiche eller cottage cheese og naturell
smøreost.
Saus:
400 gram kjøttdeig av svin
400 gram karbonadedeig
1 løk, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser med knuste tomater
200 gram tomatpuré
1,5 dl vann
1 neve frisk basilikum, hakket
1 ts sukker
1,5 ts oregano
1/2 ts fennikelfrø
1,5 ts salt
1/2 ts sort pepper
2 ss persille
Rapsolje til steking
500 gram ricottaost
1 egg
0,5 ts salt
Lasagneplater
450 gram mozzarella
100 gram parmersan, revet
Forvarm ovnen til 250 grader.
Stek kjøttdeig, karbonadedeig, løk og hvitløk i flere omganger. Ha over i en gryte. Rør inn knuste tomater, tomatpuré og vann. Ha i sukker og krydderet. La sausen småputre i 10 minutter.
Bland egg og ricotta i en bolle sammen med 1 ts salt.
Montér lasagnen.
Ha kjøttsaus i bunnen og lasagneplater over. Ha over ricottablandingen, mozzarella, kjøttsaus og parmersan. Gjenta 1-2 ganger og avslutt med parmersan.
Stek i 25 minutter med aluminiumsfolie over formen, og ca. 15 minutter uten.
La retten hvile litt før servering.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nydelig Lasagne. Birgith
SvarSlett