Fantastisk lasagne

Verdens beste lasagne? Denne bør du prøve!
Oppskriften holder til en stor form på ca. 20 x 30 cm, og metter 6-8 personer.   
Servér gjerne med en frisk salat og deilige nybakte rundstykker.


Ricottaost kjøpes på velassorterte dagligvareforretninger.
Får man ikke tak i ricotta kan man prøve å bytte det ut med like deler cottage cheese og creme fraiche eller cottage cheese og naturell smøreost.


Saus:
400 gram kjøttdeig av svin
400 gram karbonadedeig
1 løk, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser med knuste tomater
200 gram tomatpuré
1,5 dl vann
1 neve frisk basilikum, hakket
1 ts sukker
1,5 ts oregano
1/2 ts fennikelfrø
1,5 ts salt
1/2 ts sort pepper
2 ss persille
Rapsolje til steking

500 gram ricottaost
1 egg
0,5 ts salt

Lasagneplater
450 gram mozzarella
100 gram parmersan, revet

Forvarm ovnen til 250 grader.

Stek kjøttdeig, karbonadedeig, løk og hvitløk i flere omganger. Ha over i en gryte. Rør inn knuste tomater, tomatpuré og vann. Ha i sukker og krydderet. La sausen småputre i 10 minutter.

Bland egg og ricotta i en bolle sammen med 1 ts salt.

Montér lasagnen.
Ha kjøttsaus i bunnen og lasagneplater over. Ha over ricottablandingen, mozzarella, kjøttsaus og parmersan. Gjenta 1-2 ganger og avslutt med parmersan.

Stek i 25 minutter med aluminiumsfolie over formen, og ca. 15 minutter uten.
La retten hvile litt før servering.

Vel bekomme!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs