På tide å børste støvet av en klassiker! Dette er en veldig god gryte med masse deilig smak! Passer godt til både ris, pasta og potetmos.
600 gram storfekjøtt
1 liten løk, hakket
5-6 sjampinjonger
1,5 ss tomatpuré
2 ss paprikapulver
1 ss estragon (som tørket krydder)
1,5 ss hvetemel
2 dl innkokt kalvekraft, fond eller buljong
1 beger crème fraîche
Maisennamel til jevning (om du bruker buljong)
Olje og smør til steking
Kutt kjøttet i 1 cm tykke strimler.
Varm opp olje i en stekepanne og brun kjøttet i 2-3 omganger. Kok ut pannen mellom hver gang med 1/2 dl vann, og hell vannet i en gryte sammen med kjøttet. La det småputre mens resten tilberedes.
Del soppen i fire og stek i olje. Ha soppen over i gryten sammen med kjøttet.
Ha litt smør i pannen og surr løken til den er myk og blank. Rør inn paprikapulver og tomatpuré, og la det steke sammen i ett minutt. Ha i melet og hell over kraften. Kok opp og la det trekke i 5-10 minutter.
Ha i crème fraîche. (Har du brukt buljong er det mulig sausen på jevnes litt ekstra med maisenna). Kok opp og hell over i gryten med kjøttet.
La det koke inn til du har ønsket tykkelse på sausen. Ha i estragon, og smak til med salt og pepper.
Server med ris, pasta eller potetmos.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar