Konfiterte tomater

Disse tomatene er fantastiske! De smaker helt nydelig og er veldig anvendelige.
Bruk dem i salater, til pasta, kylling- og svineretter, eller på pizza.
Tomatene holder ca. én uke, lagre dem i olivenolje i en tett beholder.


500 gram cherrytomater (gjerne dulcita, perletomater eller lignende)
Kvernet havsalt
Litt sukker
Olivenolje
Litt frisk rosmarin eller timian

Sett ovnen på 100 grader.
Del tomatene i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Kvern over godt med havsalt, og drypp på litt olivenolje og strø over sukker og urter.
Bak dem midt i ovnen i ca. 1,5 - 2 timer med over- og undervarme.

Ta dem ut og la dem avkjøle før de puttes i et sterilisert norgesglass eller annen tett beholder.
Hell over olivenolje.

Lagres i opptil en uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs