Deilig, saftig flettekrans med kanelfyll! Kransen er stor og egner seg godt til nedfrysning.
1 kg siktet hvetemel
1 pk tørrgjær
5 dl melk
1 ts salt
200 gram melis
150 gram smør, romtemperert
Fyll:
100 gram smør
8 ss melis
2 ss kanel
Demerara- eller perlesukker.
Bland sammen det tørre i en bakebolle og tilsett fingervarm melk. Elt sammen og ha i smøret litt etter litt til du har en smidig og fin deig.
La den heve til dobbel størrelse.
Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle.
Sett ovnen på 225 grader.
Kjevle ut til en lang remse på lengde med to bakebrett.
Smør på fyllet. Del opp i tre strimler og flett sammen. (Her blir det litt søl). Løft kransen over på et bakebrett. (Man kan også dele deigen i to - og lage to fletter)
Strø over litt demerara- eller perlesukker.
Etterhev i 15 minutter.
Stek i 20-25 minutter på midterste rille.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for fin og god oppskrift på boller
SvarSlettJeg bruker litt mindre melk 6,5 dl , tilsetter 1 ss med Idun luftigere bakst og rosiner
Jeg får da 35 boller a 60 gr