Flettekrans med kanelfyll

Deilig, saftig flettekrans med kanelfyll! Kransen er stor og egner seg godt til nedfrysning.


1 kg siktet hvetemel
1 pk tørrgjær
5 dl melk
1 ts salt
200 gram melis
150 gram smør, romtemperert

Fyll:
100 gram smør
8 ss melis
2 ss kanel 
Demerara- eller perlesukker.

Bland sammen det tørre i en bakebolle og tilsett fingervarm melk. Elt sammen og ha i smøret litt etter litt til du har en smidig og fin deig.
La den heve til dobbel størrelse.

Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle.

Sett ovnen på 225 grader.
Kjevle ut til en lang remse på lengde med to bakebrett.
Smør på fyllet. Del opp i tre strimler og flett sammen. (Her blir det litt søl). Løft kransen over på et bakebrett. (Man kan også dele deigen i to - og lage to fletter)
Strø over litt demerara- eller perlesukker.
Etterhev i 15 minutter.
Stek i 20-25 minutter på midterste rille.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!




1 kommentar:

  1. Takk for fin og god oppskrift på boller
    Jeg bruker litt mindre melk 6,5 dl , tilsetter 1 ss med Idun luftigere bakst og rosiner
    Jeg får da 35 boller a 60 gr

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs