Kylling penang

En enkel thairett med masse smak som raskt kan bli den nye favoritten!
Jeg foretrekker å bruke tørkede kaffir limeblader som man ofte finner sammen med thaimat på velassorterte dagligvareforretninger. Får du ikke tak i smaker retten nydelig også uten limeblader.
Oppskriften holder til 3-4 personer.



3 kyllingbryst
2 bokser kokosmelk
3 ts rød thai currypaste
3 ss fiskesaus
2 løk
8 sjampinjonger
2 ts hakkede kaffir limeblader
1 grønn chili
5 ss olje
Ris

Kok ris etter anvisning på pakken.
Strimle kyllingen og stek dem i flere omganger i litt olje i en wokpanne til bitene er gylne.
Ta ut og sett til side.
Del soppen i fire og rist dem i litt olje i samme pannen til den er gyllen. Ta ut.
Løken deles i båter og stekes før den også tas ut av pannen.
Pass på å ikke riste på boksene med kokosmelk, da vil mye av fettet samle seg på toppen.
Ta ut 3-4 ss av fettet fra kokosmelkboksene, ha det i pannen, og surr currypasten i det i 2-3 minutter før resten av kokosmelken tilsettes.
Ha kylling, løk og sopp tilbake i pannen, tilsett chili og kaffir limeblader og la det putre i 5 minutter på lav varme.
Server med ris.
Vel bekomme!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs