Spansk kyllingform

Det er så greit med middager som denne, hvor alt legges i en form og retten (nesten) lager seg selv!
Prøv den du også, dette er deilig mat med spansk inspirasjon!
Får du ikke tak i røkt paprikapulver, er et alternativ å bruke vanlig paprikapulver og litt stekt bacon i formen.
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.



3 rå kyllinglår
15 små poteter (amandine eller lignende)
15 småløk (delikatesseløk, sølvløk, små sjalottløk eller lignende
2 ss røkt paprikapulver (finnes i krydderhyllen hos velassorterte dagligvareforretninger)
1 dl olivenolje
1 sitron, skivet
1 appelsin , skivet
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 ss hakket frisk rosmarin
Salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Stek dem i godt med olivenolje i en stekepanne på sterk varme til skinnet begynner å bli sprøtt.
Del potetene i to og skrell løken, legg i en ildfast form.
Bland sammen olivenolje, hvitløk og krydder, bland sammen med potetene og løken.
Legg kyllinglårene på toppen.
Stek i ovnen i 45 minutter.

Server rett fra formen.
Vel bekomme!

Inspirasjon kommer fra "Familiekokeboka".



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs