Nanbrød med hvitløk

Hjemmelagde nanbrød er supert til indiske måltider. Her har jeg tilsatt hvitløk i min vanlige nanbrødoppskrift for å lage deilige "garlic nan".. Lag og nyt!
Oppskriften gir 8 nanbrød. 





500 gram hvetemel
10 gram tørrgjær
8 gram bakepulver
8 gram salt
15 gram sukker
5 ss olivenolje
3 dl yoghurt naturell
1 egg 
8 fedd hvitløk, finhakket

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og egg. Elt til en smidig deig.
La heve til dobbel størrelse. Sett ovnen på maks varme med varmluft og grillelement, og la bakebrettet stå i ovnen så det også blir varmt.
Del deigen i åtte, og kjevle ut tynne leiver på ca. en halv cm i tykkelse. Dryss over finhakket hvitløk, og press bitene ned i leiven.
Bruk litt olivenolje til utbaking i steden for mel på underlaget.
Legg to til tre leiver rett  på det varme bakebrettet og sett det øverst i ovnen.
Følge nøye med. De skal stå i ca. 3-5 minutter, men dette avhenger veldig av type ovn.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Hei jeg lurte på om ca hvor lang tid det tar å lage hvitløks nanbrødet. Det ser veldig godt ut :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs