Bondesuppe med appelsingremolata

Kjempegod suppe som passer ypperlig som en lett hovedrett.
Oppskriften holder til to store og to små.



Suppe:
1 aubergine, i terninger
2 løk, i båter
1 rød chilli, i store skiver
6 plommetomater, i båter
2 ss olivenolje
Saften av 1 appelsin
8 dl varm kyllingbuljong
Havsalt og nykvernet pepper

Appelsingremolata:
Revet skall av 1 appelsin
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss mynte, hakket

Legg aubergine, løk, chili og tomater i en stor ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
Ta formen ut, press over appelsinsaft, og bak i 5 minutter til.
Ha grønnsakene over i en blender, og kjør til glatt konsistens.
Hell over i en gryte, og spe på med kyllingbuljong.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Server med gremolata og nybakte pitabrød.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs