Har man først begynt å bake pitabrød selv, er det lite fristende å gå tilbake til varianten man finner i hyllene i butikken. Prøv det du også!
3 dl siktet hvetemel
2,5 dl siktet rugmel
2,5 dl fingervarmt vann
1/2 pk tørrgjær
1 ss olivenolje
1/4 ts salt
Bland mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vannet og elt på lav hastighet. Tilsett olje. Elt videre i 5-10 minutter til en smidig og fin deig.
La heve under plast i ca. 30 minutter, del i 6 emner, og rull til boller.
La bollene heve i 5 minutter under plast på bakebordet. Kjelvle dem flate, og legg dem på to bakebrett med bakepapir.
Stek på 250 grader midt i ovnen.
Etter noen minutter i ovnen vil pitabrødene blåse seg opp, og det danner seg en stor luftlomme inni.
Perfekt til å fylles med det beste tilbehøret du vet!
De skal stekes i 5-10 minutter, avhengig av ovn.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar