Parmesangratinert "macaroni and cheese" med sort trøffel

Vel verdt en smak!
Jeg fikk teste de nye makaroni pastaskruene fra Sopps, og tenkte de ville passe ypperlig i en "mac n cheese". Skruene er relativt små, og har dermed en fin størrelse for barn.
Ettersom det ikke bare var barn som skulle spise denne retten valgte jeg å spice den opp med litt deilige sorte trøfler fra Italia.. Nam nam!
Har du ikke trøfler tilgjengelig, går det fint an å erstatte med 1 ts trøffelolje som røres inn i formen før steking, det blir også veldig godt.
Oppskriften holder til 4 personer.


500 gram Sopps makaronipastaskruer
1 ss ekstra virgin olivenolje
5 dl lett matfløte
125 gram cheddar, revet
250 gram ridderost, revet
3 fedd hvitløk, presset
1 ts røkt paprikapulver
2 ts dijonsennep
100 gram parmesan, revet
20 gram sort trøffel, høvlet i tynne skiver (eventuelt 1 ts trøffelolje)

Sett ovnen på 250 grader grill.
Kok pasta al dente etter anvisning på pakken.
Ha matfløte i en gryte, og kok opp. Visp inn cheddar og ridderost litt etter litt.
Bland de pressede hvitløksfeddene med paprikapulver og dijonsennep. Rør sammen til en paste.
Bland pasten i sausen, og rør så inn de kokte pastaskruene.
Hell blandingen over i en ildfast form, og fordel parmesan over.
Gratiner i ovnen til osten får litt farge.
Serveres med høvlede trøffelskiver over.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs