En klassiker!
Hjemmelaget er best syntes jeg - under finner du en enkel oppskrift som gir en fyldig og smakfull saus.
1 sjalottløk
1,5 ts frisk estragon
3 ss hvitvinseddik
2 ss vann
120-150 g smør
3 eggeplommer, romtempererte
Finhakk sjalottløk. Surr løken med 1 spiseskje smør i en
liten gryte. Tilsett estragon, hvitvinseddik og vann, og la det koke inn
til det halve. Sil av løken, og ha blandingen over i en skål.
Smelt resten av smøret i en gryte på medium til lav varme. Hold smøret varmt på lav varme.
Ha
eggeplommene i en metallbolle (eller glassbolle som tåler varme) og
visp dem sammen.
Rør inn eddikblandingen.
Fyll vann i en gryte (pass på at det er så lite vann at
ikke bollen kommer i kontakt med vannet når metallbollen settes oppå).
Kok opp vannet, og ta den av platen. Ha bollen med eggeblandingen oppå, og visp kontinuerlig.
Tilsett
smøret sakte mens du visper. Når sausen begynner å tykne tas bollen
bort, og sausen er klar til servering. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer estragon.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar