Nydelig lasagne som passer både store og små!
Oppskriften holder til 4 voksne og 4 små barn.
Tomatsaus:
3 ss olivenolje
1 rødløk
2 kinesiske hvitløk
4 bokser hakkede tomater
1 ss sukker
1 ts anisfrø
Salt og nykvernet pepper
2 potter frisk basilikum
Fyll:
250 gram fersk spinat
4 mozzarella i pose
Lasagneplater
Revet gulost
Finhakk rødløk og hvitløk. Surr i litt olje i en jerngryte eller lignende et par minutter før tomatene tilsettes. Ha i sukker og anisfrø og la det småkoke i 10-15 minutter.
Ha i basilikumbladene, og smak til med salt og pepper. La sausen koke i 5 minutter til.
Forvell spinaten, og la den renne av seg i et dørslag.
Tørk godt av mozzarellaosten med husholdningspapir, og kutt i skiver.
Legg lagvis i en ildfast form:
- Saus
- Lasagneplater
- Saus
- Spinat
- Mozzarella
- Lasagneplater
- Saus
Fortsett i 2-3 runder, og avslutt med revet gulost på toppen.
Stekes på 200 grader i ca. 45 minutter. Ha aluminiumsfolie over formen nesten hele steketiden, ta den av mot slutten.
Server med godt brød og eventuelt en frisk salat.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar