Jordbærsyltetøy

Det er en fantastisk sesong dette, med alle disse flotte råvarene man kan høste og lagre til senere.
Jordbærsyltetøy holder seg godt om det lagres mørkt og kjølig, og bringer frem varme sommerminner når vinteren herjer ute..

1,5 kg jordbær
300-400 g sukker

Rens, del og vask bærene. Et godt tips er å rense og dele dem, for deretter å ha dem over i en stor bolle med kaldt vann. Bærene flyter, mens alt det du ikke vil ha med i syltetøyet ditt synker til bunn. Fisk dem opp med en sil eller lignende.
Kok bærene opp i en gryte på høy varme og la dem koke i 6-7 minutter. Tilsett sukkeret mot slutten av koketiden. Fjern skummet som samler seg på toppen.
Ha syltetøyet over i rene, sterile glass og sett på lokket.
Lagres kaldt og mørkt.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs