Risotto med jordskokk og asparges

Det er sesong for jordskokker, og det bør man nyte! 
Her har jordskokkene fått selskap av asparges og risotto.
Dette er en nydelig rett i seg selv, men den kan med fordel også serveres ved siden av lyst kjøtt.
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.


150 gram jordskokk
250 gram asparges (grønne eller hvite)
1 rødløk, finhakket

1 kinesisk hvitløk, finhakket

2 dl risottoris (arborioris)

5-6 dl kyllingbuljong/fond/kraft

1,5 dl matlaginsvin/hvitvin

2 ss smør

3 ss olivenolje

50 g revet parmersan
Kutt av den nederste delen på aspargesene.
Del stilken i skiver på ca. 1 cm, og behold toppen hel.
Kok i saltet vann i 2-4 minutter til de er møre.
Hell av vannet, og ha dem over i iskaldt vann.
Skrell og kok jordskokkene møre.
Mos dem med en gaffel.
 
Fres løk og hvitløk i 3 ss olje i en gryte.
Ha i risottorisen og stek under omrøring i ett minutt.
Ha i vinen, og la det nesten koke inn. Spe så på med kyllingbuljong i tre omganger.
Når risottoen er ferdig røres det inn 2 ss smør, knust jordskokk, asparges og parmesanost.

Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs