Boureki er en rett fra Kreta. Den bringer frem varme ferieminner nå som vinteren banker på døren..
Perfekt som en vegetarrett i seg selv, men kan med fordel også serveres som tilbehør til lyst kjøtt.
Oppskriften holder til to store og to små.
5 mellomstore poteter
3 squash
20 cherrytomater
3 fedd hvitløk
350 gram fetaost
1 dl olivenolje
1 dl vann
1 toppet spiseskje mel
Kvernet havsalt og pepper
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt poteter og squash i 1/2 cm tykke skiver.
Del cherrytomatene i fire.
Finhakk hvitløk.
Smuldre fetaost i en bolle.
Bland poteter og squash i en ildfast form (jeg brukte en rund på 26 cm i diameter).
Hell over olivenolje og bland sammen.
Ha over hvitløk.
Kvern over salt og pepper i tre omganger, og vend blandingen sammen mellom hver gang.
Strø over mel, og hell på vannet.
Smuldre fetaost over.
Stekes ved 200 grader i 1 time og 15 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar