Fine rundstykker (Lion House Rolls)

Verdens beste fine rundstykker? Hadde ikke forundret meg!
Verdens sunneste rundstykker? Neppe!
Verdt å lage? Uten tvil!!
Oppskriften gir 16 luftige rundstykker.
Prøv dem du også!


5 dl varmt vann
1,5 dl Viking tørrmelkspulver
2 ss tørrgjær
0,5 dl sukker
2 ts salt
75 g smør, romtemperert
1 egg
10 dl siktet hvetemel
2-4 dl siktet rugmel
50 g smeltet smør
1 ss nøytral olje

Varm vann i en kasserolle.
Ha vannet over i en bakebolle sammen med tørrmelkspulveret. Rør med en visp til pulveret er oppløst.
La det avkjøle noe.
Pass på at blandingen ikke er for varm når gjæren tilsettes.
Tilsett tørrgjær, sukker, salt, smør og egg.
Miks med en visp for hånd.
Ha i 4,5 dl hvetemel.
Elt i maskin med eltekrok  i 2 minutter på medium hastighet.
Ha i resten av melet, litt etter litt. Se deigen an, tilsett om nødvendig litt mer/mindre rugmel.
Elt sammen til en smidig deig.
Skrap sidene av bollen, slik at all deigen samler seg nedi den. Ha i 1 ss nøytral olje, og bland inn med hendene, slik at deigen er dekket av olje.
Dekk bakebollen med plastfolie, og la den heve til dobbel størrelse.

Strø litt mel på bakebordet.
Hvelv ut deigen, og kjevle den til en stor firkant.
Kutt ut i 16 rektangulære biter.
Pensle hver med smeltet smør.
Strekk litt i deigen, og rull hver bit sammen.
Ha rullene over på et bakebrett, og la dem heve til dobbel størrelse med litt plastfolie liggende lett over.


De skal stekes i forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 minutter.
Med en gang de er ferdige og tas ut av ovnen skal de pensles med smeltet smør.
Så er det bare å smøre på det beste du vet og NYTE!

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs