Snickerskake

Denne kaken er en favoritt! Den er så GOD! 
Oppskriften holder til en langpanne. 
Kaken holder seg godt i kjøleskap i flere dager, og kan med fordel lages dagen før servering.



6 egg
5 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g peanøtter
1 pk ritzkjeks
100 g melis
100 g smør, romtemperert
200 g lys kokesjokolade

Del eggeplommene fra hvitene, spar på begge.
Pisk eggehvitene stive, ha i sukkeret og rør sammen litt til.
Ikke åpne posen som kjeksene ligger i, men glem godt på dem slik at de blir knust. Unngå store biter!
Tilsett bakepulver, vaniljesukker, peanøtter og knuste ritzkjeks. Bland godt sammen med en sleiv.
Ha  i en langpanne med bakepapir. Stek på 180 grader i ca. 25 minutter.

Lag i mellomtiden kremen.
Varm opp eggeplommer og melis i en gryte til blandingen tykner. Rør hele tiden. Viktig at det ikke koker!
Ta gryten av platen, rør inn kokesjokolade og til slutt romtemperert smør.
Ha kremen på kaken mens den enda er lunken.

Avkjøl og sett i kjøleskap frem til servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs