Indrefilet av storfe med grønnpeppersaus

Et riktig festmåltid! 
Perfekt middag når du venter gjester - eller bare vil hygge deg litt ekstra! 
Får du ikke tak i syltet grønnpepper (finnes hos velassorterte dagligvareforretninger, jeg handlet mine på Ica Supermarked), kan du knuse hele pepperkorn og ha i sausen, isteden for å finhakke og koke de syltede.
Oppskriften holder til 4 voksne. 



4 indrefileter av storefe på 250 gram
Nykvernet pepper

Løk og sjampinjong:
12 små sjalottløk, sølvløk, delikatesseløk eller lignende
20 små sjampinjonger
1 ss smør
1 ss rapsolje
Salt og nykvernet pepper


Grønnpeppersaus:
1 dl rødvin
1/2 dl balsamicoeddik
1,5 ss sukker
2 sjalottløk
1 ss syltet grønnpepper
3,5 dl oksekraft
1 ss usaltet smør
2 cl cognac
Salt
Litt sitronsaft
Litt olje til steking 
Nykvernet pepper.

Indrefilet av storfe:
Sett stekovnen på 200 grader.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før matlaginen skal starte.
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og brun det i tørr stekepanne på høy varme.
Ha på godt med nykvernet pepper.
Ha det over i en smurt ildfast form og stek det i ovnen i ca. 15 minutter.
La biffen hvile like lenge som den har stekt, før du skjærer i den.

Grønnpeppersaus:
Finhakk sjalottløk. Sett halvparten til side.
Ha litt olje i en gryte, og stek løken til den er myk. Ha på sukkeret og smelt dette til karamell. Pass godt på at ikke varmen blir for høy så det svir seg.
Tilsett rødvin og balsamicoeddik, kok inn til halvparten.
Tilsett oksekraft og la det koke inn til halvparten.
Finhakk de syltede grønnpepperkornene. Legg dem i en gryte med 1 liter kaldt vann, og la dem koke i 5 minutter. Hell vannet av i en sil.
Stek grønnpepper og resten av sjalottløken i smøret. Tilsett cognac og kok opp.
Sil sausen over løken og grønnpepperen. Kok opp.
Smak til med salt, sitronsaft og eventuelt litt kvernet pepper.

Sjampinjong og løk:
Kok opp vann i en kasserolle.
Ha i sjalottløkene med skall, og la dem koke seg møre.
Hell av vannet og avkjøl litt.
Skrell dem.
Varm opp smør og olje i en stekepanne.
Stek sjampinjongene hele og smak til med salt og nykvernet pepper.
Tilsett løken.

Hos oss ble retten servert med fløtegratinerte poteter, oppskrift finner du HER.
Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs