Varianten under er super både for barn og voksne.
Oppskriften gir 24 muffins.
Frys ned og spis pizzamuffins med en god salat på travle dager, ha dem i nisteboksen eller nyt dem med en gang..
500 gram mel
2,5 dl fingervarmt vann
4 ss olivenolje
1/2 pakke tørrgjær
0,5 ts salt
Pizzasaus:
150 gram søtpotet
1/2 boks hakkede tomater
1 ss oregano
1/2 ss maldonsalt
Fyll:
Ost
Spekeskinke
Blåmuggost
Annet favorittfyll
Olivenolje til pensling
Bland mel, tørrgjær og sukker i en bolle. Tilsett vann og olivenolje, elt på lav hastighet i 5 minutter.
La heve til dobbel størrelse med plastfolie over.
Skrell og kutt søtpotet i biter, og kok mør i vann.
Hell av vannet, og ha søtpotetene i en blender sammen med tomater, oregano og salt.
Kjør til en glatt saus.
Pensle olivenolje i et muffinsbrett.
Ha deig på størrelse med en golfball i hver, og klem den ned i formen og litt opp langs kanten.
Legg en klype med revet ost i bunn, en teskje saus, spekeskinke, en liten bit blåmuggost og avslutt med enda en klype revet ost.
Bytt eventuelt ut spekeskinke og blåmuggost med ditt favorittfyll!
Stekes på 220 grader midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl litt på rist før servering.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar