Julekake

Runde julebrød har lange tradisjoner - i denne oppskriften det brukt kun rosiner, men er du glad i sukat eller tørkede appelsinskall er disse også ypperlige i kaken.
Denne oppskriften gir to store saftige julekaker.




475 gram hvetemel
3,2 dl vann
7 ss Viking tørrmelk
1 pk tørrgjær
3 ts kardemomme
1 ts salt
70 gram sukker
60 gram smør, romtemperert
250 gram rosiner
1 egg

Bland hvetemel, tørrgjær, melkepulver, sukker, salt og kardemomme i en bakebolle.
Ha i fingervarmt vann.
Elt på lav hastighet i 5 minutter, deretter 10 minutter på høy hastighet.
Man ønsker en elastisk deig som tåler å strekkes, og som samler seg rundt eltekroken.
Ha smøret i bollen, litt etter litt. Elt det inn på lav hastighet, bruk om nødvendig hendene til å kna smøret inn i deigen. Stopp med en gang smøret er arbeidet inn i deigen.
Kna til slutt inn rosiner.

Ta deigen ut på benken og brett inn kantene som en konvolutt.
Legg tilbake i bollen, og la den heve i 30 minutter under et kjøkkenklede.
Ta på nytt ut deigen på benken og brett den som en konvolutt.
Hev i bollen under kjøkkenklede i 30 minutter til.
Ta deigen ut av bollen, og del den i to like store emner.
Lag emnene til to runde boller, og legg dem på et bakebrett.
Hev i 1 -1,5 timer til dobbel størrelse.

Pensle med egg og stek nederst i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs