RØDKÅLSRULETTER MED POTETMOS

Fant masse fin inspirasjon på kålruletter i bladet Tara smak her om dagen, det resulterte i denne retten.
En norsk slager med en vri! Rødkålen gir en deilig farge på retten, men får du ikke tak i kan vanlig kål også brukes. 
Oppskriften holder til 4-5 personer.







1 rødkål
1 dl risottoris eller grøtris
5 dl vann
1 løk
400 gram kjøttdeig av svin
1,5 dl kremfløte
1,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss lys sirup
5 ss kikkoman soyasaus
1 fondterning med oksefond eller 2 ss konsentrert oksefond

Potetmos
600 g poteter, skrelt
ca. 1 dl fløte (se an konsistensen)
Maldonsalt
Nykvernet pepper


Tyttebærsyltetøy

- Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. 
Kutt rundt bladstokken på kålen, slik at bladene løsner når kålen har kokt.
Ha hele kålen oppi gryten, og la det koke til bladene er møre og løsner.
Ta løs 10 blader.

- Kok risen i 2,5 dl vann under lokk til den er myk. La den avkjøle på benken mens du lager resten.

- Skrell og kok potetene i vann.
Hell av vannet og mos potetene. Ha i fløte og smak til med salt og nykvernet pepper.

- Skrell og finhakk løken. Stek den myk i smør i en stekepanne.
Rør sammen kjøttdeig, løk, 1 ss soyasaus, fløte, salt og pepper.
Fyll kålbladene med kjøttblandingen, og lukk dem på alle kanter.

- Varm opp 2 ss smør i stekepannen. 
Ha i kålrulettene. Det skal være plass til alle i pannen.
Ha over sirup og 4 ss kikkoman soyasaus. Rør oksefonden ut i 2,5 dl vann, og hell blandingen over kålrulettene.
La det småkoke under lokk i 20 minutter. Snu dem etter 10 minutter.
Ta av lokket og la dem småkoke videre i 10 minutter.

- Server umiddelbart med potetmos, sausen fra stekepannen og tyttebærsyltetøy.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs