Dette er nydelig mat som del av et tapasbord, eller sammen med frisk salat som en smårett.
Bruk gjerne skiver av baguette.
Skivet baguette eller liten loff
2 fedd hvitløk, skrelt og skivet
400 gram hermetiske hvit bønner, avrent og skylt
1-2 ss rødvinseddik
Frisk rosmarin
God olivenolje
Havsalt
Ha en teskje med hakket fersk rosmarin i en morter sammen med en klype salt og en klunk god olivenolje. Mos sammen til en fin blanding.
Kutt hvitløksfeddene i skiver, og surr dem i litt oljenolje på svak til medium varme i en gryte. De skal ikke få farge, kun bli møre. Ha i bønnene, og la det surre sammen i 5 minutter.
Ha over i en bolle og mos sammen med en gaffel. Ha i rødvinseddik og smak til med havsalt.
Rist brødskivene på medium varme i tørr panne.
Ta ut, ha på bønnene, hell over en teskje med rosmarinolje og server umiddelbart.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar