SPICY RISOTTO MED CHORIZO OG ROSENKÅL

Deilig spicy risotto som passer like bra til hverdags som til fest!
Skal små barn spise retten er det fint å bruke vanlig olje isteden for chiliolje til steking.
Oppskriften metter 4 personer.




200 gram chorizo pølse (spekepølse som man skiver selv fra f.eks. Taga)
25 rosenkål, de ytterste bladene fjernet og delt i 2
1 gul løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
4 dl arborioris (risottoris)
15 dl kyllingkraft, fond eller buljong

75 g parmersan, revet
Chiliolje eller rapsolje til steking
Persille, hakket

- Varm godt med olje i en stekepanne og stek den skivede chorizopølsen.

- Ta pølsen ut av pannen og sett til side.

- Stek løk og hvitløk i den samme oljen på medium til lav varme.
Når løken er myk tilsettes rosenkål og eventuelt litt mer olje, og det stekes sammen et par minutter på medium ti sterk varme.

- Varm kyllingkraften i en gryte.

- Ha i risottorisen, rør sammen.

- Tilsett kyllingkraften litt etter litt i stekepannen, rør om underveis, og la det koke nesten inn for hver gang. Ha pannen på medium varme.

- Når risen er myk og spiseklar røres revet parmesan og choriopølsen inn i risen.

Strø over litt hakket persille og server umiddelbart.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs