Pizza a la provence

Å dette er jammen en deilig pizza! Her skal tomatskivene bake på lav varme i minst 1 time før de legges på pizzaen. I mellomtiden kan du lage deigen. 
Oppskriften gir 3 pizzabunner, jeg pleier å halvsteke de jeg ikke fyller for å fryse ned til raske middager siden. Fyllet i oppskriften holder til 1 pizza.
Lag og nyyyyt!




Fyll til 1 langpannepizza:
6-7 tomater, i skiver
Salt
Provencekrydder
1,5 ts brunt sukker
100 gram parmersan
1.5 ss olivenolje
5 fedd hvitløk

3 pizzabunner:
1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
1 dl olivenolje
6 ,5 dl lunkent vann
1,5 ss flytende honning
1 ss salt

Sett ovnen på 120 grader. Legg de skivede tomatene på et bakebrett med bakepapir.
Kvern over godt med salt, strø på sukker og avslutt med provencekrydder.
Bak i ovnen i ca. 1 time.

Bland mel, gjær, honning, salt og olivenolje sammen i en bakebolle. Tilsett vannet og elt med eltekrok på lav hastighet i 5-10 minutter.
La deigen heve i bollen under plastfolie til dobbel størrelse.

Ta tomatene ut, og sett ovnen på 250 grader varmluft.

Bak ut deigen til 3 langpannepizzaer og fyll den ene med tomatfyllet.
Smør olivenolje utover bunnen, dryss over finhakket hvitløk, legg på tomatene, raspet parmersanost og chili.
Stek på 250 grader varmluft.
De to andre bunnene kan gjerne halvstekes og fryses til raske middager siden.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs