DESSERTKAKE MED SJOKOLADE OG HAPÅ

Dette er en deilig, mektig dessertkake proppfull av sjokolade. 
Perfekt med vaniljeiskrem eller en frisk sorbet. 
Prøv den du også!






400 gram kokesjokolade
100 gram smør
4 egg
4 dl sukker
2 dl hvetemel

3/4 glass med Hapå (pålegg)

Glasur:
100 gram kokesjokolade
1 dl kremfløte
1 ss lys sirup
2 ts smør, romtemperert

Sett ovnen på 175 grader.
Del sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det i vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Visp sammen til en glatt røre.

Visp egg og sukker hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og deretter hvetemelet. Hell røren over i en smurt  kakeform. (helst 26 cm i diameter)
Stek kaken midt i ovnen i 35 minutter.
Ta den ut og la den avkjøe litt før Hapå smøres forsiktig på i et lag over toppen av kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i 1 time.
Kok opp fløte og sirup, ta gryten av varmen. Ha i sjokoladen, og rør sammen til sjokoladen har smeltet. La den kjølne litt før smøret vispes i.
Smør glasuren på kaken, og pynt med mandelskiver.

..og nyyyyyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs