Perfekt med vaniljeiskrem eller en frisk sorbet.
Prøv den du også!
400 gram kokesjokolade
100 gram smør
4 egg
4 dl sukker
2 dl hvetemel
3/4 glass med Hapå (pålegg)
Glasur:
100 gram kokesjokolade
1 dl kremfløte
1 ss lys sirup
2 ts smør, romtemperert
Sett ovnen på 175 grader.
Del sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det i vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Visp sammen til en glatt røre.
Visp egg og sukker hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og deretter hvetemelet. Hell røren over i en smurt kakeform. (helst 26 cm i diameter)
Stek kaken midt i ovnen i 35 minutter.
Ta den ut og la den avkjøe litt før Hapå smøres forsiktig på i et lag over toppen av kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i 1 time.
Kok opp fløte og sirup, ta gryten av varmen. Ha i sjokoladen, og rør sammen til sjokoladen har smeltet. La den kjølne litt før smøret vispes i.
Smør glasuren på kaken, og pynt med mandelskiver.
..og nyyyyyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar